GLN

Globalni lokacijski brojevi su u širokoj primeni u mnogim industrijama a najviše  u oblasti zdravstva, transporta i logistike  i maloprodaje robe široke potrošnje. GLN brojevi se najčešće razmenjuju elektronskom poštom, pismima, excel tabelama ili se nalaze na zvaničnim veb stranama kompanija. Zato su članice počele da ispostavljaju zahteve da se GLN brojevi nađu  u jednom registru.  Za sada se GLN brojevi nalaze na skoro 30 mesta, u  GS1 GLN katolagzima  MO organizacija, među njima je i ovaj naš, GLN katalog GS1 Srbija. Ubuduće svi ovi katalozi će biti povezani u jednu celinu.

 

Mada na  prostoru GS1 Srbija  još nije ispostavljen zahtev za podacima iz GLN registra, izradom ovog Kataloga pošli smo u susret budućim zahtevima naših korisnika i hvatamo  korak sa trendovima koji su u toku u GS1 organizaciji u celini.

 

Osmislili smo  i organizovali nov način  prikupljanja i međusobne razmene matičnih podataka naših članica o njihovim adresama, organizacionoj strukturi i strukturi lokacija zastupljenih u poslovnom modelu "od naručivanja do naplate".