Delhaize Srbija

Deleze

Trgovinski lanac "Delhaize Srbija" planira da u Srbiji otvori 10 do 20 novih objekata i uloži oko 45 mil EUR, koliko je uloženo i u ovoj godini.

Kako je Tanjugu rekao generalni direktor te kompanije Džon Kiricis, u planu je i zapošljavanje oko 600 novih radnika. Trenutno, "Delhaize" u Srbiji ima oko 380 maloprodajnih objekata i oko 11.000 zaposlenih.

Komentarišući mogućnost dolaska novih trgovinskih lanaca, Kiricis je rekao da dobro kada postoji konkurencija i kada dolaze novi igrači, jer će to doneti bolje uslove za potrošače, a cene će biti povoljnije.

- Ne bojimo se konkurencije - volimo je, jer ona utiče na poboljšanje poslovanja i to će nas podstaći da radimo više i bolje - rekao je Kiricis.

"Delhaize" namerava da ostane na srpskom tržištu, jer Srbija za tu kompaniju predstavlja strateško tržište, koje ima veliki potencijal za rast. Najbolji dokaz tome je izgradnja novog distributivnog centra u Staroj Pazovi, u koji će biti uloženo 50 mil EUR.

Kiricis je ocenio da je vrlo zadovoljan poslovanjem u Srbiji, ali da "Delhaize" nije uspeo da ostvari očekivane rezultate zbog krize u kojoj se zemlja nalazi.

- Ipak, postigli smo rast, lideri smo na ovom tržištu i zadovoljni smo - ocenio je Kiricis.