Apoteka "Beograd"

Apotekabeograd

Osnivač Apoteke „Beograd" bila je Republika Srbija, odnosno Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a od 1. januara 2007. godine osnivačka prava prelaze na Skupštinu grada Beograda, kada je i promenjen naziv ustanove u APOTEKA „BEOGRAD". Ustanova je prvo radila u prostorijama „Jugoleka", a 1972. je dobila poslovne prostorije u domu zdravlja „Vračar", gde je danas njeno sedište.

Od svog nastanka – ujedinjavanjem apotekarskih ustanova po opštinama do danas, pretrpela je mnoge krize, političke i društvene promene i uprkos tome uvek išla napred ostvarujući velike poslovne rezultate, dobru saradnju sa svim zdravstvenim, obrazovnim i naučnim ustanovama, predano radeći na očuvanju i unapređenju zdravlja.

Danas je Apoteka „Beograd" otvorena za nove poduhvate, promene i usavršavanja. Potreba za stalnim napretkom, kako bi uvek bila korak ispred ostalih, uz iskrenu posvećenost svih zaposlenih tom cilju, i neprestanim usavršavanjem stručnog kadra i usluge u apotekama, predstavlja pokretač rasta i razvoja Apoteke „Beograd".